Hoofdcontent

Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Voor 2024 is het in Schiedam niet meer mogelijk om een aanvraag in te dienen bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Dit komt doordat het maximumaantal aanvragen is bereikt. Wil je op de hoogte gehouden worden voor 2025? Neem dan via onderstaande contactgegevens contact op met één van de beweegcoaches.

Het Volwassenenfonds betaalt de contributie of het lesgeld voor volwassenen die te weinig geld hebben om te sporten, muziek te maken, te dansen, schilderen, toneel te spelen of iets anders creatiefs te doen. In 2024 draait de Gemeente Schiedam een pilot waarbij volwassenen van 18 jaar en ouder die rond het bestaansminimum leven in aanmerking komen voor een aanvraag bij het fonds. Dit betekent gelijke kansen voor iedereen die wil deelnemen aan sportieve of culturele activiteiten. Het gaat om een bijdrage waarbij de richtlijn 250 euro per cursusjaar is. Het toegekende bedrag wordt direct betaald aan de sport- of cultuuraanbieder. Daarnaast kan er voor mensen vanaf 28 jaar en ouder binnen het budget van 250 euro een waardebon van maximaal 100 euro voor kleding of attributen aangevraagd worden. 

Het doel van het Volwassenenfonds Sport en Cultuur is dat iedereen kan meedoen met sport en cultuur. In Schiedam vinden wij dat ook heel belangrijk. Geïnteresseerden kunnen zelf geen aanvraag doen, dat gaat via een intermediair. De beweegcoaches van Team Sportservice Schiedam zijn intermediairs. Zij helpen je graag!

Let op! Momenteel is het niet mogelijk om een aanvraag in te dienen bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.

Bekijk de spelregels