Hoofdcontent

Sport

Via deze website kunt u uw kind voor verschillende sporten in twee kennismakingsperiodes inschrijven voor 6 kennismakingslessen. De kosten voor deelname bedragen € 10,- per sport per kennismakingsperiode. Nadat alle inschrijvingen zijn verwerkt, krijgt u via school de benodigde informatie over de gekozen kennismakingslessen. Bij aanvang van de eerste les worden de deelnamekosten betaald aan de lesgever. Als u uw kind bij meerdere sporten voor de kennismakingsperiode heeft ingeschreven, dan dient u per sport € 10,- te betalen.

 

 
Handbal
De handbal lessen worden verzorgt door trainers en trainsters van de handbalvereniging D.W.S. Tijdens de handballessen leren de kinderen de basistechnieken van handbal en dit toe te passen in wedstrijdvormen. Naast de wijksport trainingen op donderdag vindt er een aantal keer in het schooljaar een wijksport handbaltoernooi plaats, waarbij de wijksporten tegen elkaar handbalwedstrijden spelen. Voor meer informatie over de handbalvereniging, www.hvdws.nl.

Donderdag 

16.30 - 17.30 uur: gr 3 t/m 8

Locatie: Gymzaal Frans Halsplein

Frans Halsplein 35

 
 
 
Tennis
Onze verenging speelt in principe op het in het mooie Volkspark gelegen Tennispark van Vliet. Wij spelen hier zo lang het kan buiten op onze 7 verlichte gravelbanen. De vereniging draait al enige tijd mee met de wijksportvereniging West met als doe de kinderen meer te laten bewegen.

De lessen worden gegeven door Martin en Miranda van Vliet die al tientallen jaren ervaring hebben met het lesgeven aan kinderen van alle niveaus. De lessen voor de Wijksport zijn zeer speels van opzet en zijn er voornamelijk op gericht de kinderen plezier in de sport te laten beleven. Natuurlijk is er tevens voldoende ruimte om door te groeien met als doel het spelen van competitie en toernooien.

De lessen vinden buiten plaats, maar wanneer het regent gaan wij naar binnen.

Alle kinderen van groep 3 t/m 8 zijn bij ons van harte welkom om deze leuke sport uit te proberen!

Maandag 

16.00 - 17.00 uur: gr 3 t/m 8

Bij goed weer wordt er buiten op de vereniging gespeeld.

Tennispark Van Vliet

Locatie: Stadhouderslaan 121 

Bij slecht weer wordt in gymzaal Jan van Avenne gespeeld.

Locatie: Achter de Erker

Jan van Avennestraat 30 

 

 
 
Schaken
Youri Verlinde is een fanatieke schaker die zelf jarenlang bij Jeugdschaakvereniging (J.S.C.) De Pionnetjes in Schiedam heeft gespeeld. Toen hij ongeveer 10 jaar oud was leerde hij de basisregels van het allerleukste spel grotendeels kennen. Bij het Schiedams Schaakkampioenschap voor het Basisschool Onderwijs (SSKBO) behaalde hij een jaar later een hoge individuele score en ontving hiervoor als beloning een waardebon voor een aantal gratis kennismakingslessen bij J.S.C. De Pionnetjes. Youri vond het leuk op de club en werd begin 2008 lid van de club. Toen hij de jeugdschaakclub verliet in 2010, stapte hij over naar seniorenschaakvereniging Fianchetto (voormalig Groenoord). Het contact met de Pionnetjes bleef en zodoende keerde Youri in de zomer van 2015 terug bij de jeugdclub. Nu niet als lid, maar als (beginnend) trainer. Een jaar later behaalde hij zijn schaaktrainersdiploma en weer twee jaar verder nam hij de rol van voorzitter/jeugdleider van De Pionnetjes op zich.

Gedurende de 2 jaar dat Youri op De Pionnetjes zat heeft hij heel veel jeugdschaaktoertoernooien gespeeld. Want om beter te worden met schaken is het belangrijk om heel veel te oefenen! De praktijk (partijtjes spelen) lijkt misschien het allerbelangrijkst om een goede schaker te worden. Echter minstens net zo belangrijk is het onder de knie krijgen van de regels, trucjes en fijne kneepjes aan de hand van de uitleg van de schaakmeester en oefenen in werkboekjes. Uiteraard staat niet schaakontwikkeling, maar schaakplezier centraal! Desondanks is het wel degelijk van belang beter te worden in het spel, omdat het speelplezier toeneemt met de speelsterkte. Als je beter wordt ga je namelijk meer dingen herkennen en meer mogelijkheden zien in je eigen partijen. Er gaat dan een nieuwe wereld voor je open!

Donderdag

15.45 - 16.45 uur: gr 3 t/m 8

Locatie: Klaslokaal Wieken

Westfrankelandsestraat 152

 
 
 
HipHop/Breakdance
Show me your moves!

Leer de tofste moves en tricks vanuit de HipHop en Breakdance scene! De HipHop dansstijl is een onderdeel van de HipHop Cultuur, waaronder stijlen als: Breaking, Popping en Locking. Deze stoere en explosieve dansstijl vindt zijn oorsprong in Amerika. Tijdens deze lessen leren de kinderen choreografieën/stoere breakdancemoves aan én wordt er ook een beroep gedaan op hun creativiteit! Maak zelf dansjes en/of creëer je eigen moves en doe uiteindelijk ook mee aan optredens, wedstrijden en battles!

Woensdag 

16.00 - 17.00 uur: gr 3/4/5

18.00 - 19.00 uur: gr 6/7/8

Gymzaal Jan van Avenne

Locatie: Achter de Erker

Jan van Avennestraat 30 
 
 

 

 
Freerunning/Tricking
Leer salto's, sprongen en vaults!

Bij freerunning gaat het erom om zo creatief mogelijk om te gaan met je omgeving en zo van punt A naar punt B te bewegen. Je daagt jezelf uit om zo mooi mogelijke bewegingen over obstakels uit te voeren. Je kan hierbij denken aan verschillende sprongen, salto's en schroeven. Naast Freerunning wordt er tijdens de lessen ook veel aandacht besteed aan ‘Tricking’. Tricking is een verzamelnaam van verschillende stijlen, waarbij de tofste moves en trucjes van Freerunning, Capoeira, Taekwondo, Breakdance etc. bij elkaar komen!

Woensdag 

17.00 - 18.00 uur: gr 6/7/8

Gymzaal Jan van Avenne

Locatie: Achter de Erker

Jan van Avennestraat 30

 
 
Judo
Judo is een uitstekende sport om de motoriek en coördinatie te verbeteren. In diverse oefen- en spelvormen wordt de basis van het judo aangeleerd zoals: rollen, vallen, trekken, slepen, duwen, verplaatsen, dragen en tillen.

In onze lessen wordt er gewerkt aan het zelfvertrouwen en het met respect omgaan met andere kinderen. Winnen of verliezen is niet het belangrijkste, het plezier staat voorop!

Judoclub Nobel staat voor: Plezier, Respect, Vertrouwen, Discipline, Weerbaarheid en Samenwerken.

Wanneer je komt judoën kan je ook deelnemen aan wedstrijdjes en doe je ook 2x per jaar een judo-examen.

Voor meer informatie: www.judoclubnobel.nl

Woensdag 

14.30 - 15.30 uur: 4 t/m 8 jaar

15.30 - 16.30 uur: 9 jaar en ouder

Locatie: Gymzaal Frans Halsplein

Frans Halsplein 35