Hoofdcontent

Sportverkiezing 2023

De stemperiode is geopend!

Veel Schiedammers leverden in 2023 mooie sportprestaties. Reden genoeg voor de gemeente Schiedam om een Sportverkiezing te organiseren. Met de Sportverkiezing worden Schiedammers die in 2023 een bijzondere sportprestatie hebben neergezet - individueel of als club - in het zonnetje gezet! Tot en met 25 februari kun jij jouw stem uitbrengen in de categorieën: Sport(st)er, Talent en Sportploeg van het jaar. Hieronder vind je een overzicht van de genomineerden en hun prestaties.

 

Categorie 1 - Sport(st)er van het jaar (18+):

 1. Jardi van der Lee (wielrennen): winst bij de Omloop van Simpelveld. Profcontract bij EF Education-EasyPost, Amerikaanse wielerploeg die actief is in de UCI World Tour (hoogste niveau wielrennen).
 2. Sekou Sylla (voetbal): speler van SC Cambuur die actief is op het één na hoogste niveau van Nederland. Onlangs geselecteerd voor de selectie van Guinee voor de Afrika Cup.
   

Categorie 2 - Sporttalent van het jaar (18-)

 1. Clyde Marengo (handbal): handbalspeler bij Volendam. Actief in de hoogste handbalcompetitie van Nederland, speler van Jong Oranje (14 internationale wedstrijden) en actief op de handbalacademie in Papendal.
 2. Celil Uyar (judo): kampioen Zuid-Holland in 2 gewichtscategorieën en 3e van Nederland (<18jr <46kg) & (<15jr <50kg). Met Sportinsituut Schiedam derde van Nederland (<18 jr).
 3. Nikodim Markovic (zwemmen): 9x goud (individueel) en 3x goud (estafette) bij provinciale kampioenschappen. Nederlands record 100 meter wisselslag en geplaatst voor het European Youth Olympic Festival in Maribor.

 

Categorie 3 - Sportploeg van het jaar

 1. HBBS 1 (voetbal): kampioen derde klasse, promotie tweede klasse.
 2. HC Schiedam Dames 1 zaal (hockey): kampioen subklasse, promotie naar de Topklasse (hoogste niveau Zuid-Holland).
 3. Hermes DVS 1 (cricket): kampioen in de 50-over en de T-20 competitie, promotie naar de topklasse (hoogste niveau).
 4. Hermes DVS jongens <15 jaar (voetbal): 3 keer kampioen in 1 seizoen. 2 keer promotie, van 2de klasse naar 1ste klasse en van 1ste klasse naar hoofdklasse.
 5. Nexus 1 (korfbal): kampioen tweede klasse, promotie naar eerste klasse.
 6. Sportinstituut Schiedam <18 jaar (judo): brons op het Nederlands Kampioenschap teams
 7. The Smashing Fellows 1 (badminton): Nederlands kampioen in de zesde divisie

 

Bekijk de spelregels

 

Stemmen

Tot en met zondag 25 februari kun jij jouw stem uitbrengen in de categorieën Sport(st)er, Talent en Sportploeg van het jaar. Breng je stem uit, want de inwoners uit Schiedam beslissen uiteindelijk de winnaars!

Breng je stem uit!

 

Uitreiking

Wie er met de Sportprijzen vandoor gaan, wordt in het eerste kwartaal van 2024 bekend gemaakt. Binnenkort volgt meer informatie over de uitreiking van de Sportprijzen.