Hoofdcontent

Winnaars Schiedamse sportprijzen

Vrijdagavond 27 januari zijn tijdens de Sportverkiezing 2022 de winnaars van de Schiedamse sportprijzen bekendgemaakt. Dat gebeurde op het complex van hockeyvereniging HC Schiedam op sportpark Harga.

 

Sporter van het Jaar
In de categorie Sporter van het Jaar won Wessel Keemink. De volleyballer heeft 150 interlands achter zijn naam staan. Ook is hij met zijn team Karlovarsko kampioen van Tsjechië geworden en heeft hij met deze ploeg de finale van de final four gehaald. De prijs werd uitgereikt door honkballer Aaron de Groot, de winnaar van deze prijs in 2021.

 

Talent van het Jaar
Judoka Celil Uyar mocht de prijs voor Talent van het Jaar mee naar huis nemen. Celil timmert hard aan de weg en is vorig jaar Nederlands kampioen geworden in de klasse -15jaar -46 kg. Sebastian Olsen, de winnaar van vorig jaar en clubgenoot van Celil, reikte de prijs uit.

 

Sportploeg van het Jaar
De korfballers van Nexus zijn Sportploeg van het Jaar geworden. Ze zijn kampioen geworden in de derde klasse G. Het team nam de prijs in ontvangst uit handen van sportwethouder Antoinette Laan.

 

Bijzondere Prestatie
Mieke Ligtenberg ontving de prijs voor de Bijzondere Prestatie 2022, een categorie waarvoor niet kon worden gestemd. De gemeente Schiedam spreekt hiermee haar waardering uit voor de jarenlange inzet van Mieke voor de Schiedamse Reddingsbrigade.

Tijdens de Sportverkiezing 2022 was er een dansoptreden door 010HipHop. Gedurende de avond werd een sportquiz gehouden met alleen maar Schiedamse sportvragen. De drukbezochte avond werd gepresenteerd door Sinclair Bischop.