Hoofdcontent

Uitnodiging Sportcafé 20 maart

Thema's: Sociaal Veilige Sport & Inclusie/Diversiteit

Sport- en beweegaanbieders opgelet! Op woensdag 20 maart organiseert Team Sportservice Schiedam een Sportcafé bij HC Schiedam. Van 19.00 - 21.45 uur wordt er met alle andere aanwezigen actief invulling gegeven aan de thema's: "Sociaal Veilige Sport" en "Inclusie/Diversiteit". Deze onderwerpen zijn ook opgenomen in het lokale Beweeg- en Sportakkoord van Schiedam én spelen een steeds belangrijkere rol in het verenigingsleven. Onder leiding van experts gaan jullie tijdens de avond in groepjes uiteen om over bovengenoemde thema's te brainstormen, kennis uit te wisselen en good practices te delen.

Jullie gaan dus vooral zelf aan de slag tijdens twee inspiratieworkshops om van elkaar te leren én te kijken hoe jullie meer de samenwerking met andere verenigingen, commerciële sportaanbieders, etc. kunnen opzoeken.

De twee thema's
Sociaal Veilige Sport
Sporten en bewegen moet, ondanks leeftijd, geslacht, beperking en afkomst voor iedereen veilig zijn. In het bijzonder voor minderjarigen en kwetsbare groepen. Om dit te garanderen is het hebben van actief beleid rondom sociale veiligheid belangrijk.

Inclusie/Diversiteit
Iedere Schiedammer moet kunnen sporten en bewegen. Dat is niet alleen leuk, maar zorgt ook voor ontmoeting én is harstikke gezond. Daarom krijgt de jeugd tot en met 18 jaar extra aandacht en staat de gezinsaanpak centraal. Iedereen moet gebruik kunnen maken van een passend sport- en beweegaanbod. Juist ook kwetsbare doelgroepen en mensen met een beperking.

Aanmelden
Jouw aanwezigheid maakt het verschil! Meld je aan via: jouw.teamsportservice.nl/schiedam/aanmelden-sportcafe-20-maart/ of klik op onderstaande button. Hier vind je ook het volledige programma van de avond. Tijdens de inloop van het Sportcafé worden er soep met broodjes geserveerd. Daarom wordt er in het aanvraagformulier gevraagd of je mee wil eten en of er eventuele dieetwensen zijn.

Meld je aan

Neem voor vragen en/of opmerkingen contact op met Marc Bos-Rongen, Clubondersteuner Schiedam, via: mbosrongen@teamsportservice.nl of bel 06-55008857.