Hoofdcontent

Medaille in Erecirkel Sporters voor judoka Peter Lagerwaard

Uitgereikt op 25 juni door wethouder Laan

Dinsdag 25 juni heeft sportwethouder Antoinette Laan een bijzondere medaille uitgereikt aan Peter Lagerwaard. De judoka, met de meestertitel zesde dan, heeft een eigen medaille gekregen die is opgehangen in de Erecirkel Sporters. 

Erkenning voor verdiensten in judowereld
Peter Lagerwaard kreeg op 78-jarige leeftijd de meestertitel zesde dan. De International Martial Arts Federation reikte deze bijzondere promotie uit omdat de heer Lagerwaard veel heeft betekend voor de judosport in Nederland en om wat hij heeft bereikt.

Bijzondere prestaties
Peter Lagerwaard maakte acht jaar deel uit van de Nederlandse selectie, met als hoogtepunt in zijn carrière het tot driemaal toe verslaan van Olympisch kampioen Angelo Parisi. In 1972 opende hij een sportschool op de Lange Haven, waar hij judolessen gaf. Daarmee was Lagerwaard een van de grondleggers van het Schiedamse judo. Ook was hij twee jaar trainer van de juniorenploeg van Zuid-Holland, zat hij in de hogere band examencommissie en werd hij derde van de wereld bij de veteranen.

Erecirkel Sporters
De Erecirkel Sporters hangt in de ontvangsthal van het stadskantoor aan het Stadserf 1. Met de Erecirkel eert Schiedam zijn (top)sporters die kampioen zijn geworden, een unieke sportprestatie hebben geleverd of een grote prestatielijst hebben.

Meer informatie over de Erecirkel Sporters