Hoofdcontent

Jeugdfonds

Schiedam kent een vergoeding voor gezinnen die geen geld hebben om hun kinderen te laten sporten, of deel te laten nemen aan culturele activiteiten. Ook jongvolwassenen (18 tot 27 jaar) die niet genoeg geld hebben te sporten, of deel te nemen aan culturele activiteiten, kunnen een vergoeding krijgen. Lees er hieronder meer over.

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten of iets cultureels te doen. Het gaat om een bijdrage waarbij de richtlijn € 225,- (Sport) of € 450,- (Cultuur) per kind per cursusjaar is. Het toegekende bedrag wordt direct betaald aan de sportvereniging of instelling waar het kind les heeft.

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur zorgt dat kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit financieel minder draagkrachtige gezinnen toch kunnen meedoen aan sport en cultuur. In Schiedam vinden wij dat ook heel belangrijk. Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen, dat gaat via een intermediair. De beweegcoaches van Team Sportservice Schiedam zijn intermediairs. Zij helpen je graag!

 

Je kunt ook meer informatie vinden via Jeugdfonds Sport en Cultuur Zuid Holland en Stroomopwaarts.

Volwassenenfonds Sport & Cultuur
Het Volwassenenfonds betaalt de contributie of het lesgeld voor volwassenen die te weinig geld hebben om te sporten, muziek te maken, te dansen, schilderen, toneel te spelen of iets anders creatiefs te doen. In Schiedam komen volwassenen van 18 jaar en ouder die leven rond het bestaansminimum in aanmerking voor een aanvraag bij het fonds. Het gaat om een bijdrage waarbij de richtlijn 250 euro per cursusjaar is. Het toegekende bedrag wordt direct betaald aan de sport- of cultuuraanbieder. Daarnaast kan er voor mensen vanaf 28 jaar en ouder binnen het budget van 250 euro een waardebon van maximaal 100 euro voor kleding of attributen aangevraagd worden. 

 

Het doel van het Volwassenenfonds Sport en Cultuur is dat iedereen kan meedoen met sport en cultuur. In Schiedam vinden wij dat ook heel belangrijk. Geïnteresseerden kunnen zelf geen aanvraag doen, dat gaat via een intermediair. De beweegcoaches van Team Sportservice Schiedam zijn intermediairs. Zij helpen je graag!

Bekijk hier de spelregels