Hoofdcontent

Bewegen op Recept: wil jij je weer fit, energiek en gezond voelen?

Met Bewegen op Recept sport of beweeg je drie maanden bij een van de aangesloten sportorganisaties voor de prijs van twee maanden. De gemeente Schiedam financiert de derde maand. Dit project heeft niet alleen een positief effect op jouw fysieke gezondheid, maar zorgt er ook voor dat jij beter in je vel zit. Bovendien is de vereniging of de club een goede plek om nieuwe mensen te leren kennen en je sociale contacten te onderhouden. 

Voldoende bewegen heeft alleen maar voordelen. Het verlaagt de kans op hart- en vaatziekten, diabetes, verschillende vormen van kanker en overgewicht. Daarnaast is het goed voor je hersenen en mentale gezondheid.

Per persoon kan er eenmalig een beweegrecept voor een traject van drie maanden worden uitgeschreven. Wil jij (weer) starten met sporten of bewegen om je weer fit, energiek en gezond te voelen? Ga dan naar jouw huisarts, fysiotherapeut of zorgverlener. Zij kunnen speciaal voor jou een 'beweegrecept' uitschrijven om je een duwtje in de juiste richting te geven. Klik op de knop hieronder om het aanbod te bekijken.

Bekijk het aanbod

Over dit project

Huisartsen, fysiotherapeuten, leefstijlcoaches en sportorganisaties in Schiedam zijn samen met Team Sportservice en de gemeente gestart met Bewegen op Recept. Mensen die meer beweging nodig hebben krijgen een verwijzing voor bewegen en sporten onder deskundige begeleiding.

Wethouder Sport Antoinette Laan: “Iedereen weet dat bewegen gezond is en dat het belangrijk is om in beweging te komen. Op deze manier willen wij het de inwoners van Schiedam makkelijker maken om in beweging te komen”

 

Vragen en extra informatie

Meer weten over Bewegen op Recept, hulp nodig bij het vinden van de juiste activiteit of als sport- of beweegaanbieder aansluiten bij dit project? Neem dan gerust contact op met Merle Vrooijink, beweegcoach Gezondheid in Schiedam. Zij helpt je graag verder! Je kunt haar bereiken door te mailen naar mvrooijink@teamsportservice.nl of bel 06-27305775.

Bekijk de video over de positieve effecten van bewegen