Hoofdcontent

Aanbod Bewegen op Recept

Milde hatha yogalessen
Binnen de hatha yoga focussen de milde yogalessen zich op de fijnere, verstillende beoefening van wat yoga te bieden heeft. Het karakter van de lessen is rustig, naar binnen gekeerd en mild. De lessen omvatten overwegend zittende en liggende houdingen ter bewustwording en ontspanning. De uitvoering is in aandacht en in verbinding met de adem en adembeweging. 
Vanwege het rustige karakter van deze lessen werkt deze vorm van yoga diep in op lichaam en geest. Fysiek kan het zorgen voor soepeler gewrichten, meer ontspannen spieren en een betere spierbalans. Als je regelmatig en over langere tijd deze vorm van yoga beoefent, kun je ervaren dat het op mentaal en emotioneel niveau stiller wordt in jezelf, dat je beter om kunt gaan met stress en je beter kunt concentreren. Je leert bewuster waarnemen en bewuster zijn. 
De lessen zijn geschikt voor iedereen. Er zijn diverse momenten dat deze les gegeven wordt. Op donderdagavond is deze les er in een online only variant. Waar je ook bent, kun je deze les als afsluiting van de dag en voorbereiding op de nacht volgen. 

Datum & Tijd: maandag 09.30-10.30u en 20.45-21.45u (studio), woensdag 09.30-10.30u (studio) of donderdag 20.00-21.00u (live via Zoom)

Contactgegevens: Yogastudio Yoia, Korte Haven 125 (3111 BH Schiedam). info@yoia.nl of 06-15201835

Kosten: 45 euro per maand voor 1x per week. 65 euro per maand onbeperkt lessen volgen 

Intensieve hatha yogalessen
In de intensieve hatha yogalessen staan houdingen en series centraal die fysieke uitdagend zijn en die kracht, conditie en souplesse versterken. Er is veel aandacht voor het technisch correct uitvoeren en in aandacht en verbinding blijven met de adem uitgevoerd. 
De les is fysiek uitdagend en dynamisch. De les is geschikt voor mensen met een redelijke basisconditie, een redelijke souplesse en een goed lichaamsbewustzijn. De les is minder geschikt voor mensen die nog niet eerder yoga hebben gedaan of die herstellende zijn van een blessure of op andere wijze klachten hebben in het lichaam. Voor deze mensen zijn de reguliere, milde of stoelyogalessen een beter alternatief.

Datum & tijd: wekelijks op dinsdag 20.45-21.45u, woensdag 19.15-20.25u en zaterdag 09.30-10.30u 

Contactgegevens: Yogastudio Yoia, Korte Haven 125 (3111 BH Schiedam). info@yoia.nl of 06-15201835

Kosten: 45 euro per maand voor 1x per week. 65 euro per maand voor 2 onbeperkt lessen volgen

Persoonlijke yogatraining, begeleiding en coaching  

Heb je specifieke klachten waar je aan wilt werken? Zit in je een bepaalde levensfase die je moeilijk valt en waarbij je steun zoekt? Wil je liever niet trainen in een groep? Liever thuis dan op de studio? Wil je een eigen oefenschema voor thuis? Wil je een keer bepaalde zaken specifiek en met persoonlijke aandacht oefenen? Dan is mogelijk om een of meerdere privélessen te boeken in de vorm van persoonlijke yogales, training of coaching.  
Voor het volgen van deze lessen vindt altijd een telefonische intake gesprek plaats om de les op maat te kunnen maken. Tijdens de intake verkennen we jouw vraag en verwachtingen. In de sessies gebruiken we met behulp van hatha yoga het lichaam als ingang om blokkades op te sporen, inzicht te krijgen en op te lossen of verminderen. We maken in de sessie gebruik van hatha en jnana yoga-oefeningen, adem- en ontspanningsoefeningen, stilzitten en dialoog.  

De lessen kunnen variëren in lengte en opzet, afhankelijk van de specifieke wensen. De lessen worden gegeven door Romanie Graumans, oprichter van Yoia en directeur en docent van Samsara Yoga Docentenopleiding. Romanie heeft meer 10 jaar ervaring in lesgeven en begeleiden van honderden cursisten en studenten. Ze volgde jarenlang opleidingen, trainingen, cursussen en workshops naast een eigen practice van meer dan 20 jaar. In overleg is les in het Engels mogelijk. 

Datum & tijd: Locatie, dag en tijd op afspraak (niet in weekenden) 

Contactgegevens: Yogastudio Yoia, Korte Haven 125 (3111 BH Schiedam). info@yoia.nl of 06-15201835

Kosten: 75 euro per uur. Volg je deze lessen met twee personen, dan zijn de kosten 45 euro per persoon per uur. Worden de lessen op locatie gegeven, dan worden reiskosten en reistijdvergoeding in overleg bepaald. 

Reguliere hatha yogalessen

Hatha yoga is de klassieke yoga zoals die al eeuwen onderwezen wordt in India. Hatha yoga is een holistisch systeem waarbij zowel het fysieke lichaamswerk als meditatieve training een belangrijke plaats naast elkaar hebben. 
Door deze complete beoefening schoon je je lichaam en geest op. Je creëert balans, innerlijke kalmte en tevredenheid in een gezond, sterk en soepel lichaam. Je ontwikkelt inzicht en onderscheidingsvermogen en komt los van overtuigingen en ideeën die je in de weg staan. 
Een yogales bestaat uit oefeningen (asanas), ademhalings- oefeningen (pranayamas) en meditatie. Je oefent aandacht en bewustzijn zodat je steeds meer balans ervaart. In de lessen is ook aandacht voor de yogafilosofie. 
Er worden verschillende uren hatha yoga gegeven. De inhoud en stijl van de lessen verschilt, afhankelijk van het moment van de dag, de groep en de docent.  
De lessen zijn geschikt voor iedereen: jong, oud, beginnend of ervaren.

Datum & tijd: wekelijks op maandag 19.15-20.25u, dinsdag 19.15-20.15u, vrijdag 08.00-09.00u of 09.30-10.30u of zondag 09.30-10.30u 

Contactgegevens: Yogastudio Yoia, Korte Haven 125 (3111 BH Schiedam). info@yoia.nl of 06-15201835

Kosten: 45 euro per maand voor 1x per week. 65 euro per maand voor 2 onbeperkt lessen volgen  

Rustige Hatha Yoga

Vorm van yoga d.m.v. strekkingen van armen, benen, rug, schouders en nek, met ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen. Allemaal met als doel het lichaam meer soepelheid te geven, het hoofd wat leger te maken en het gevoel rust te geven. ( ook met behulp van een stoel) 55+

Datum & Tijd: Elke donderdagochtend 10:50- 11:50

Contactgegevens: Smrti Willem Barentzstraat 1. Patricia Lie van Dijk | info@smrti.nl 

Kosten: 43 euro per maand (1x in de week) 

Stilte aan de Schie: stoelyoga op muziek   
Stilte aan de Schie is een samenwerking tussen Theater aan de Schie en Yogastudio Yoia. Het zijn gratis toegankelijk ontspannen yogalessen op en om de stoel begeleid met live muziek. Tijdens Stilte aan de Schie maakt u op een laagdrempelige manier kennis met stoelyoga: een milde, zachte manier van yoga. De les is toegankelijk en geschikt voor iedereen: met en zonder ervaring, rustig of druk en soepel en vrij in beweging of juist niet.  
Door middel van kleine oefeningen en bewegingen, gesproken tekst en muziek komt u tot meer bewustzijn, bewegingsvrijheid en ontspanning. Neem plaats op één van de stoelen in de foyer van het theater. Trek uw schoenen uit en laat u meevoeren. Geniet van de bewegingen, woorden en muziek. Aan het einde van de les kunt u opgeladen en ontspannen de dag beginnen 

Datum & tijd: In het theaterseizoen gemiddeld 2x per maand op woensdag van 11.00-12.00 uur. Ga voor exacte data naar: https://www.yoia.nl/stilte-aan-de-schie. De lessen worden gegeven in de foyer van Theater aan de Schie, Stadserf 1, Schiedam.    

Contactgegevens: Yogastudio Yoia, Korte Haven 125 (3111 BH Schiedam). info@yoia.nl of 06-15201835

Kosten: Gratis entree 

Stoelyoga
Stoelyogalessen zijn zeer geschikt voor mensen die tijdelijk of permanent beperkt zijn in hun bewegingsvrijheid of die last hebben van pijn of ongemak. De lessen vinden plaats op en om de stoel en bestaan uit kleine oefeningen en beweging ter versterking en versoepeling van het lichaam. Adem- en bewustzijns- oefeningen geven inzicht en ontspanning. 

Datum & tijd: Wekelijks op woensdag en vrijdag van 11.00-12.00 uur 

Contactgegevens: Yogastudio Yoia, Korte Haven 125 (3111 BH Schiedam). info@yoia.nl of 06-15201835

Kosten: 45 euro per maand voor 1x per week. 65 euro per maand voor 2 of meer keren per week (het is hiermee tevens mogelijk om andere passende yogalessen te volgen)